Vöröslencsés kenyér

Ingredients:
BL 80 fehérkenyér liszt
500 g
Budafoki élesztő
15 g
só
10 g
főzött vörös lencse
250 g
fehérbors
3 g
őrölt babérlevél
1 g
víz
250 g
natúr joghurt vagy kefir
1 pohár
Preparation mode:
A lencsét alaplében főzd rövid ideig, majd használat előtt alaposan hűtsd ki.
A kenyér további hozzávalóit mérd össze és gyors mozdulatokkal készíts egy közepesen lágy tésztát és a végén gyúrd bele a vörös lencsét!
Letakarva pihentesd legalább 1 órát.
Vágd négy egyenlő részre és gömbölyítsd fel, majd helyezd sütőpapíros lemezre vagy szakajtóba és keleszd legalább 1-1,5 órát meleg helyen.
230-210 °C-os gőzös sütőben süsd legalább 35 percig.