Vaniliás briós lekvárral töltve

Ingredients:
Preparation mode:
Kevés langyos, cukros tejben elkevertem az élesztőt és két ek. lisztet, azaz kovászt készítettem. A többi hozzávalót összekevertem és húsz perc alatt szép hólyagos tésztát dagasztattam.
Kelesztőtálban hagytam duplájára kelni.
Miután megkelt, lisztezett felületre borítottam. Egyenlő részre vágtam,egyesével ovális formára nyújtottam, majd a lekvárral megkentem és sodortam. Ezeket a töltött rudakat csigaformába tekertem. Ismét pihentettem, olvasztott vajjal lekentem a tetejét és 180 fokon megsütöttem.
Elkészítés lépései:
Összeállítottam a hozzávalókból a lágy tésztát.
Kb.40 perc pihentetés.
Lisztezett deszkán egyenlő részekre osztom a tésztát.
Téglalapokat nyújtok, lekvárral töltöm és felsodrom. Ezután csigaformába tekerem.
A kisült briósokat porcukorral meghintem.