Vaníliapudingos gyümölcskosár

Ingredients:
Preparation mode:
Krém elkészítése:
A tej egy részébe keverd ki a pudingport a tojássárgájával, majd a maradék tejet a tejszínnel forrald fel.
Hőkiegyenlítés után keverd bele a pudingos részt, majd alaposan forrald fel állandó keverés mellett.
Vedd le a tűzről és keverd bele a vajat. Fóliázd le és teljesen hűtsd ki.
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit mérd össze, majd készíts belőle egy közepesen lágy kelttésztát.
Letakarva pihentesd kb. 30 percet.
Egyenként mérd ki a tésztákat 50 g-ra és gömbölyítsd fel. Pár perc pihentetés után ujjal nyomkodd ki a tészta középső részét, mintha egy pizzát készítenél, majd helyezd sütőpapíros lemezre.
A vanília krémet keverd át, majd helyezd habzsákba és töltsd meg a tészta közepét.
Letakarva keleszd meleg helyen kb. 60-70 percig.
A tésztát egésztojással kend meg és 180 °C-os előmelegített sütőben süsd kb. 10 percig.
Kihűlés után friss gyümölccsel díszítsd, ízlés szerint.
Jó étvágyat kívánunk!