Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Vaníliapudingos gyümölcskosár

Ingredients:

búzafinomliszt
500 g
friss Budafoki élesztő
25 g
7 g
cukor
50 g
vaníliás cukor
10 g
vaj
100 g
tojássárgája
1 db
tej
230 ml
VANÍLIA KRÉM:
tej
250 ml
habtejszín
250 ml
cukor
50 g
tojássárgája
2 db
vaníliás pudingpor
1 csomag
vaj
75 g

Preparation mode:

Krém elkészítése:

A tej egy részébe keverd ki a pudingport a tojássárgájával, majd a maradék tejet a tejszínnel forrald fel.

Hőkiegyenlítés után keverd bele a pudingos részt, majd alaposan forrald fel állandó keverés mellett.

Vedd le a tűzről és keverd bele a vajat. Fóliázd le és teljesen hűtsd ki.

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit mérd össze, majd készíts belőle egy közepesen lágy kelttésztát.

Letakarva pihentesd kb. 30 percet.

Egyenként mérd ki a tésztákat 50 g-ra és gömbölyítsd fel. Pár perc pihentetés után ujjal nyomkodd ki a tészta középső részét, mintha egy pizzát készítenél, majd helyezd sütőpapíros lemezre.

A vanília krémet keverd át, majd helyezd habzsákba és töltsd meg a tészta közepét.

Letakarva keleszd meleg helyen kb. 60-70 percig.

A tésztát egésztojással kend meg és 180 °C-os előmelegített sütőben süsd kb. 10 percig.

Kihűlés után friss gyümölccsel díszítsd, ízlés szerint.

Jó étvágyat kívánunk!