Valentin-napi szív kalács

Ingredients:
Preparation mode:
Zselé elkészítése:
Az eper ízű gyümölcslevet tedd fel melegedni egy lábasba, majd állandó keverés mellett add hozzá a cukorral elkevert pektint. Forrásig melegítsd, majd vedd le a tűzről és pár csepp ételfestéket tegyél bele.
Tészta elkészítése:
A kakaó kivételével mérj össze mindent gondosan, majd a langyos tejjel készíts egy kelttésztát. A dagasztást követően oszd kettő egyenlő részre és az egyik feléhez dagaszd hozzá a kakaót. Ha szükséges, pár csepp tejet tegyél hozzá. Ha elkészült, akkor letakarva 20 percig pihentesd a tésztákat.
Mérlegen mérd ki a tésztákat 25 g-os darabokra és gömbölyítsd fel, majd várj pár percet vele. Nyújtsd ki a tésztákat kb. 20 cm hosszúságúra és egy fehér és egy kakaós tésztát tekerj össze majd formálj belőle szív alakot. Tedd sütőpapíros lemezre, majd meleg helyen keleszd legalább 1 órát, amíg legalább nem lesz a duplája.
Egésztojással kend le és 180 °C-os előmelegített sütőben süsd 10-12 percet.
A kihűlt szívek belsejét még meleg zselével öntsd ki, majd tedd 30 percre a hűtőbe.
Jó étvágyat kívánunk!