Újhagymás-petrezselymes hasé

Ingredients:
Preparation mode:
Töltelék elkészítése: Az olajon a lisztet pirítsd le, majd a tejjel főzd sűrűre. Ha már nem forró, akkor keverd bele a hagymát és a petrezselymet, illetve ízlés szerint fűszerezd. Tedd habzsákba, ezzel tudod a tésztába tölteni.
Tészta elkészítése:
A margarin kivételével készíts össze minden nyersanyagot, majd készíts egy közepesen lágy tésztát. Letakarva pihentesd hűtőben kb. 30 percet.
Nyújtófával nyújtsd ki a tésztát, majd csomagold bele a margarint, nyújtsd ki és egy dupla hajtást végezz.
Dupla hajtás:
Ismételd meg a hajtogatást még egyszer és tedd a hűtőbe pihentetni 30 percre.
Nyújtsd ki a tésztát kb. 2-3 mm vastag téglalapra, majd 5 cm-es csíkokra vágd fel. Habzsákból a tésztacsíkok közepére nyomj egy adag tölteléket, majd hajtsd rá a tésztát, így kapsz pár csík töltött tésztát. Éles késsel vágd fel kb. 4 cm szélesre és tedd sütőpapíros lemezre. Meleg helyen keleszd letakarva kb. 60 percet.
Egésztojással kend le a felületét és sóval, egészköménnyel díszítsd.
190 °C-on 10 perc alatt süsd aranybarnára.
Jó étvágyat kívánunk!