Túrós-krumplis pogácsa.

Ingredients:
Preparation mode:
A tejet meglangyosítani, majd belekeverni a cukrot, belemorzsolni az élesztőt, és lefedve felfuttatni.
Egy tálba beletenni a lisztet, a túrót, a sót és a zsírt, majd jól összemorzsolni.
Ezután a közepébe kis mélyedést csinálni, majd beleütni egy egész tojást, és hozzáönteni a felfuttatott élesztőt. Jó alaposan összegyúrni. (addig gyúrni hogy már ne ragadjon se a tálhoz, sem pedig a kezünkhöz, ha szükséges még pici lisztet adni hozzá)
Vékonyra kinyújtani a tésztát, majd egy felvert tojással lekenni a felét. (én a bal oldalról kezdtem lekenni a feléig)
Ezután ráhajtani a másik felét és az összehajtott tésztát 90-fokkal elfordítani.
Megint lekenni a felét tojással , majd ráhajtani a tésztát és ismét elfordítani.
Végül harmadszor is lekenni, majd összehajtani. Így háromszor lett lekenve, és hajtogatva a tészta.
30 percig letakarva szobahőmérsékleten pihentetni kell a tésztát, majd ujjnyi vastagra kinyújtani és pogácsaszaggatóval kiszaggatni.
A két tenyér között egy kicsit megsodorni, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe, egymásmellé rakosgatni a pogácsákat.
Tetejüket a lekenésből visszamaradt felvert tojással megkenni, és ízlés szerint szezámmagot, tökmagot, köménymagot, esetleg reszelt sajtot szórni rá.
Addig pihentetni a tepsiben, még a sütő kellőképpen bemelegszik.
Előmelegített sütőbe, 200 fokon 20-25 perc alatt szép pirosra sütni. (én légkeverésnél 180 fokon, 20 percig sütöttem)
A sütőből kivéve hagyjuk kihűlni mielőtt tálalnák.