Túrós batyu

Ingredients:
liszt
500 g
Budafoki élesztő
25 g
só
5 g
cukor
50 g
sertészsír
25 g
tojás
1
tej
2 dl
(amennyiben a dagasztásnál keményebbnek ítéljük a tésztát, hozzáadhatunk még tejet)
Preparation mode:
Töltelék 1 (sós): Tehéntúró, kapor, tejföl, pirított füstölt szalonna , Almalekvár, vagy szeletelt alma fahéjas cukorral
A tésztát bedagasztjuk, duplájára kelesztjük. Lisztezett felületre borítjuk, és egyenlő részekre osztjuk. 5-10 percet pihentetjük, majd négyzet alakúra nyújtjuk.
Ez után megtöltjük a töltelékkel a közepét és ráhajtjuk a széleket.
Sütés előtt megkenjük tojással.
Sütés: 180°C-on 15 percig.
Elkészítés lépései: