Toszkán vekni

Ingredients:
búzaliszt
1 kg
víz
550 ml
só
22 g
Budafoki élesztő
½ kocka
szárított paradicsomot (ízlés szerint)
Preparation mode:
Az összes hozzávalót összekeverjük, jól átgyúrjuk és egy éjszakára a hűtőszekrénybe tesszük. Következő nap kb. két órát állni hagyjuk, amíg a tészta szobahőmérsékletű lesz. Harmadoljuk és a darabokból veknit formázunk. A vekniket megszórjuk liszttel és 45 percig kelni hagyjuk. Ezután a veknik tetejét egy éles késsel berácsozzuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük a vekniket és 220 °C 30 percig vízgőzzel megsütjük. Ehhez néhány perccel korábban egy másik tepsit tesszük az előmelegített sütő alsó rácsára, beleöntünk 1/8 liter vizet és azonnal becsukjuk a sütő ajtaját.
Elkészítés lépései: