Tökéletes bejgli

Ingredients:
Preparation mode:
Töltelék elkészítése:
Mérj össze minden töltelék hozzávalót és alaposan keverd össze. A tölteléknek nedvesnek tapadósnak kell lennie, de nem krémesnek!
Elkészítés:
A lisztet és a zsiradékot alaposan morzsold el egy tálba. Add hozzá a maradék hozzávalókat és gyors mozdulatokkal készíts egynemű, homogén tésztát.
Mérd egyenként 200 grammra a tésztát és egy lemezen, fóliázva tedd hűtőbe egy éjszakára.
Másnap a tésztát nyújtsd ki téglalap alakúra, 4-5 mm vastagra.
Egy tésztán 200 g tölteléket oszlass el egyenletesen. Ezután tekert fel a bejglit úgy, hogy se túl laza, se túl szoros ne legyen és sütőpapíros lemezre helyezd őket megfelelő távolságra.
A kenéshez való tojásokat válaszd szét és a tojássárgájával alaposan kend le, majd helyezd hűvös szellős helyre a bejgliket, ahol meg tud száradni a tojás rajta.
Ha teljesen megszáradt a sárgája, akkor kenheted le a fehérjével, amit ismételten meg kell szárítani. A fehérjével lekent bejglit már melegebb helyen tarthatod, mert ez már a kelesztési idő.
180 °C-os előmelegített sütőben süsd kb. 20-22 percig.
Jó étvágyat kívánunk!
Footnotes:
Tippek a tökéletes bejglihez:
1. A legfontosabb dolog, hogy az elkészített tésztánkat és forrázott töltelékünket legalább egy éjszakára hűtőbe helyezzük.
2. A bejgli tésztánk ne legyen nagyon kemény!
3. A töltelék ne tartalmazzon sok folyadékot!
4. A bejglit sokáig kell keleszteni, ha keletlen, akkor szétreped!
5. Sok helyen igyekezzünk megszurkálni, így a gőz távozni tud a süteményből!
6. Ne tekerjük extra szorosra!
7. A tészta végeket ne hajtsuk be!
8. Ne siessünk, ne kapkodjuk a készítésnél!