Tavaszi focaccia

Ingredients:
búzafinomliszt
450 g
teljes kiőrlésű búzaliszt
50 g
Budafoki élesztő
15 g
só
10 g
olívaolaj
25 ml
víz
250 ml
natúr joghurt
175 g
FELTÉT: paradicsom, bazsalikom levél, rozmaring, bébi spenót, lilahagyma, kaliforniai paprika, olívabogyó
Preparation mode:
A tészta hozzávalóit kimérjük és gyors mozdulatokkal lágy tésztát készítünk. Kiolajozott tálban, letakarva pihentetjük 1 órát.
A tésztát egy mérleg segítségével egyenlő részekre osztjuk (kb. 250 g-os darabok) és felgömbölyítjük, majd a sütőpapírral ellátott lemezen újból pihentetjük.
Kézzel alaposan megnyomkodjuk és a felvágott feltéteket egyenletesen elhelyezzük a tészta felületén. Letakarva kelesztjük további 20 percet.
220 °C-os előmelegített sütőben sütjük kb. 10 percet.