Szilveszteri szerencsemalacok

Preparation mode:
Sós kalács tésztát készítünk https://eleszto.siteapp.hu/receptek/mini-sos-kalacs, 500 g liszt, 2.5 dl víz, 25 g Budafoki Élesztő, 35 g só, 0,25 dl étolaj, 25 g vaj
Mérjük ki a vizet, majd vegyük ketté. Az egyik felében keverjük el a sót, másik felében pedig az élesztőt. Jól dagasszuk ki a tésztát és hagyjuk állni fél órát letakarva. Ezután 4 mm tésztát nyújtunk, pogácsaszaggatóval köröket szaggatunk (nagyobb és kisebb). A maradékból „füleket” formázunk. A szemeket mazsolából, szegfűszegből vagy borsból készíthetjük. Ismét 30 percig kelesztjük, majd sütés előtt tojással megkenjük. 200°C-on kb. 15 perc alatt készre sütjük.
Elkészítés lépései: