Szilva-füge lekváros, vaníliás és nutellás csigából készült tortácska

Ingredients:
Preparation mode:
A tésztához 2-3 dl tejet langyosra melegítünk, belemorzsoljuk az élesztőt és hozzáadjuk a kristálycukrot és a csipet sót. Ezt hagyjuk 5 percig pihenni. Ezután beleszórjuk a lisztet, beleütjük a tojást és sűrű tésztát dagasztunk. Szükség esetén adhatunk még hozzá tejet. A tésztát egy órán át hagyjuk kelni meleg helyiségben.
A megkelt tésztát három cipóra osztjuk. Az első cipót kinyújtjuk és megkenjük 1 kis üveg házi szilva-füge lekvárral. Feltekerjük és felszeleteljük tésztát. Sütőpapírral bélelt tortaformát veszünk elő és a töltött tészta darabokat a tortaformába rakjuk. A szélénél kezdjük, azaz a tortácskánk külső része lesz a lekváros. Ezután kinyújtjuk a második cipót. A porcukrot és a vaníliás cukrot összekeverjük és ezzel megszórjuk a tésztát. Feltekerjük, felszeleteljük és a darabokat belehelyezzük a torta formába. A harmadik cipót is kinyújtjuk. Ezt nutellával kenjük meg. Szintén feltekerjük, szeleteljük és belehelyezzük a tortaformába. Az így kapott tortácska tetejét cukros tejjel megkenjük, előmelegített sütőben arany barnára sütjük.