Spenótos – sonkás – főtt tojásos kenyér

Ingredients:
Preparation mode:
Hozzávalók:
Kovász: 500 g BL 80 liszt (kenyérliszt), 300 g víz , 200 g kovászos uborka lé,
Kenyér: 500 g Bl 80 kenyérliszt, 20 g só, 10 g Budafoki élesztő, 150 g víz
Kovász: Hozzávalókat összekeverjük. A kovászt legalább 24 órán át érleljük szobahőmérsékleten. Kenyér: Az elkészült kovászból és a tészta hozzávalóiból sima, egynemű tésztát készítünk. A tésztát 1 órán át érleljük, majd átforgatjuk és újabb 1 óráig érleljük. Három egyenlő részre osztjuk és kissé elnyújtjuk, a töltelékeket szintén harmadoljuk, és a kenyerekbe nyomkodjuk. A tészta sarkait óvatosan behajtjuk és cipót formázunk. Konyharuhával kibélelt és lisztezett tálban letakarva kelesztjük 90 percig. Sütőlemezre borítjuk, a felületét vizezzük és 210-220 °C-os sütőben 30-40 percig sütjük.
Elkészítés lépései: