Spenótos mozzarellás csiga

Ingredients:
Liszt
30 dkg
langyos tej
1,5 dl
étolaj
1 dl
só
1 tk
cukor
1 kk
élesztő
1 dkg
tojás
1 db
Párolt spenót
20 dkg
töltelékhez
Mozzarella
15 dkg
töltelékhez
fokhagyma
1 gerezd
töltelékhez
tojás a kenéshez
1
Preparation mode:
Az élesztőt a langyos tejjel és a kávéskanál cukorral felfuttatjuk.
A lisztet a többi hozzávalóval és az élesztős tejjel összegyúrjuk.
A puha tésztát letakarva 45 percet kelesszük.
Téglalap formára kinyújtjuk kb 0,5 cm vastagra.
Rászórjuk a spenótos fokhagymát amit előtte kevés vajon pároltam meg és a szeletelt mozzarella sajtot.
Feltekerjük mint a bejglit, és 12 darab csíkokra vágjuk.
Muffin formát jól kiolajozzuk és a tészta tekercseket bele állítjuk.
A tetejét tojással megkenjük és előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük. 200 fokon
Frissen fogyasztjuk
Elkészítés lépései:
Előkészület