Spárgás-sajtkrémes csónak

Ingredients:
búzafinomliszt
500 g
friss Budafoki élesztő
25 g
só
12 g
cukor
12 g
vaj
85 g
őrölt bors
1 g
tej
270 ml
FELTÉT:
sajtkrém
200 g
spárga
1 csomó
szeletelt bacon
100 g
reszelt trappista
100 g
Preparation mode:
A tészta hozzávalóit mérd ki és dagasztógépben vagy kézzel dagaszd ki alaposan. Egy jól nyújtható rugalmas tésztát kell, hogy kapj.
Letakarva pihentesd kb. 20 percet.
Oszd el a tésztát 6 vagy 7 egyenlő részre, a spárga nagyságától függően, majd gömbölyítsd fel.
5 perc pihentetés után nyújtófával nyújtsd ki, és csavard vissza az oldalát, hogy egy csónak formát kapj. Kend meg sajtkrémmel és tedd bele a baconba csavart spárgát.
Helyezd sütőpapíros lemezre és letakarva keleszd kb. 1 órát.
Sütés előtt reszelt sajttal szórd meg, majd 180 °C-os előmelegített sütőben süsd kb. 10-12 percet.
Jó étvágyat kívánunk!