Sós fánk

Ingredients:
BL-55 liszt
1 kg
friss Budafoki élesztő
50 g
só
20 g
tojássárgája
4 db
vaj vagy margarin
150 g
tej vagy víz
0,45 l
Sütéshez: kókusz zsír vagy olaj
Preparation mode:
Tészta készítése:
A kimért anyagokat egy tálba vagy háztartási dagasztó gépbe öntjük és egyenletes sima tésztát dagasztunk.
A kész tésztát 4 dkg-os tésztadarabokra osztjuk, amelyekből golyókat formálunk. A golyókat egy enyhén lisztes konyhai kendővel letakart tálcára helyezzük. A tésztákat úgy kell sorban elhelyezni, hogy a kelésnél ne ragadjanak össze.
Kb. 1 órán át kelesztjük.
Egy nagyobb serpenyőben felhevítjük a kókusz zsírt vagy az olajat. A megkelt tésztáinkat ebbe helyezzük bele. Az első oldalát 3, a második oldalát 2, majd az elő oldalát ismét 1 percig sütjük.
A kisült fánkokat tetszés szerint elkészített töltelékkel tölthetjük.
Pl.: körözöttel, metélőhagymás juhtúróval, lilahagymával kevert pástétommal stb.
Elkészítés lépései: