Sonkás-hagymás pogácsa

Ingredients:
finomliszt
500 g
Budafoki friss élesztő
25 g
só
15 g
vaj
250 g
tojássárgája
1 db
cukor
10 g
gépsonka
200 g
hagyma
fél fej
Preparation mode:
A hagymát vágd fel apróra és egy kevés olajon pirítsd üvegesre. A sonkát egy nagy lyukú reszelőn reszeld le, tedd a hagymához és párszor forgasd át vele, majd ízesítsd egy kevés sóval és borssal.
A tészta többi hozzávalóját mérd össze és készíts belőle egy közepesen lágy tésztát és a dagasztás utolsó fázisában add hozzá a sonkás hagymát, majd dolgozd bele a tésztába.
Letakarva hűtőben pihentesd 1 órát.
Kb. fél cm vastagra nyújtsd ki, tetejét irdald be és egy kb. 3 cm átmérőjű pogácsa szaggatóval szaggasd ki.
Sütőpapíros lemezre helyezd a pogikat és letakarva keleszd duplájára (ez kb. 50 perc).
Sütés előtt egésztojással kend le a felületét és 190 °C-on 10 perc alatt süsd meg.
Jó étvágyat kívánunk!