Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Sajtos-zöldfűszeres hullámok pálcikán

Ingredients:

búzafinomliszt
500 g
friss Budafoki élesztő
15 g
15 g
cukor
10 g
egész tojás
1 db
tejföl
100 g
margarin
35 g
víz
100 ml
szárított zöldfűszerek
ízlés szerint
metélőhagyma, petrezselyem, bazsalikom, rozmaring…
margarin a tészta hajtogatásához
200 g

Preparation mode:

A már bedagasztott tésztát elnyújtottam és beletettem a hajtogató margarint.

Egy dupla hajtást végzek (azaz a kinyújtott tésztánkat állandóan felezve, a hosszán a távolságot 4 részbe hajtom).

Dupla hajtás:

Hűtőben pihentetem 10-20 percet, újabb dupla hajtást végzek, majd újra hűtőben pihentetem.

Ezután kinyújtottam kb. 7 mm vastagra. (kb. 50 cm x 40 cm).

3 cm széles csíkokat vágtam, majd elfeleztem 25 cm-nél.
Felvert tojással lekentem és zöldfűszeres reszeltsajtos keveréket szórtam rá.

Átfordítottam a másik oldalára és megismételtem az előbbi folyamatot.

Oldalára fordítottam a sajtos tésztáinkat, majd hullámokat képezve összenyomtam. Felszúrtam egy hurkapálcára és tepsibe tettem. Ezt folytattam, amíg el nem fogyott a tésztám.

Kelesztettem kb. 40 percig és 200 °C -on 15-17 percig sütöttem.

Jó étvágyat kívánunk!