Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Rumos-kakaós csiga airfryerben

Ingredients:

búzafinomliszt
250 g
friss Budafoki élesztő
25 g
5 g
cukor
20 g
vaníliás cukor
10 g
vaj
50 g
tojássárgája
1 db
tej
100 ml
TÖLTELÉK:
vaj
90 g
porcukor
50 g
kakaópor
15 g
darált háztartási keksz
40 g
kókuszreszelék
kb. 50 g
pár csepp rum aroma
vagy pár cl rum (ízlés szerint)
CUKORSZIRUP:
víz
25 g
cukor
10 g
pár csepp citromlé

Preparation mode:

Töltelék elkészítése:

A puha vajjal keverd össze a hozzávalókat!

Cukorszirup elkészítése: 

A cukorszirup hozzávalóit forrald át és kész.

Tészta elkészítése:

A hozzávalókat gyúrd össze a langyos tejjel, majd letakarva pihentesd 10 percet.

Nyújtsd ki kb. 30×40 cm-re és a tölteléket kend el rajta, majd szórd meg kókuszreszelékkel. Tekerd fel szorosan és oszd el 12 részre.

Tedd muffin formába, és az airfryerben proof funkción 35 fokon 60 percig keleszd!

Ezután bake funkción 170 °C-on 10-11 perc alatt süsd készre.

Sütés után cukorsziruppal kend le és kókusszal szórd meg.

Jó étvágyat kívánunk!

 

Footnotes:

Ezt a receptünket Cosori TurboBlaze forrólevegős sütőben készítettük el.

Más típusú airfryerben vagy hagyományos sütőben történő elkészítés esetén a sütési idő és a hőfok minimálisan változhat. Amennyiben nincs kelesztés funkció az airfryerünkön, hagyományos módon - szobahőmérsékleten, letakarva- is keleszthetünk.