Pacsni

Ingredients:
BL 55 liszt
500 g
Budafoki élesztő
25 g
só
10 g
cukor
40 g
tej
290 g
vaj
75 g
Preparation mode:
A vaj kivételével a tészta többi hozzávalóiból egy rugalmas tésztát készítünk, melyet azonnal 4 egyenlő részre osztunk és igyekszünk négyzet alakúra formázni, majd letakarva legalább 40 percet pihentetjük.
Minden egyes tésztadarabot kinyújtunk kb. 20×30 cm-re és a vajat 3 részre osztjuk, majd egyenletesen reszelővel eloszlatjuk a tészta felületén.
A tésztákat egymásra tesszük majd felvágjuk 10 egyenlő részre.
15 perc pihentetés után kézzel meghúzzuk és sütőpapíros lemezre helyezzük.
Letakarva 30-40 percig kelesztjük, majd 190 °C-os sütőben 10 perc alatt készre sütjük.
Footnotes:
Felületét díszíthetjük sóval, szezámmal ízlés szerint.