Omega-3 cipó

Ingredients:
Preparation mode:
Egy edényben keverjük össze a lisztet, a sót, a sovány tejport, joghurtot, olajat, melaszt és a búzacsírát. Keverjük össze a vizet az élesztővel, majd ezt a keveréket öntsük az edénybe. 2 percen át dolgozzuk össze, aztán adjuk hozzá a len-, illetve napraforgó magvakat. Ismét dolgozzuk össze spatulával addig, amíg egyenletes és sima tésztát nem kapunk , majd sodrófával nyújtsuk ki. Formáljuk a tésztát labda alakúra, majd helyezzük vissza az edénybe és takarjuk le egy konyharuhával. Pihentessük meleg helyen 90 percen át. Ekkor vegyük ki a tésztalabdát, osszuk 3 egyenlő részre, majd letakarva pihentessük további 10 percig. A 3 tésztadarabból sodrófával sodorjunk 3 hosszú veknit. A tvekniket helyezzük két sütőpapírra, majd pihentessük letakarva további 90 percen át. Végül 220°C-osra előmelegített sütőben 25 perc alatt süssük készre.