Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Mézeskalácsos almás puttony

Ingredients:

BL 55 liszt
500 g
Budafoki élesztő
35 g
10 g
barnacukor
65 g
őrölt fahéj
2 g
őrölt szegfűszeg
2 g
vaj
75 g
tej
230 ml
MÉZESKALÁCSOS KRÉM:
mézeskalács fűszerkeverék
5 g
vaj
75 g
porcukor
50 g
darált keksz
20 g
vaníliás cukor
1 csomag
ALMÁS TÖLTELÉK:
alma
3 db
apró kockákra vágva
barnacukor
100 g
pektin
5 g
vaníliás cukor
1 csomag
KENÉSHEZ:
tojás
1 db

Preparation mode:

Mézeskalácsos krém (tésztába):
A puha vajat keverd el a többi hozzávalóval.

Almás töltelék (tetejére):
Az összevágott almát a cukor felével forgasd át és párold meg, majd a cukor másik felét keverd el a pektinnel és állandó keverés mellett add hozzá az almához. Ha összekeverted kész is.

ELKÉSZÍTÉS:

A tészta hozzávalóit mérd össze egy tálba és gyors mozdulatokkal készíts egy sima kelt tésztát.

30 perc pihentetés után nyújtsd ki kb. 60  x 40 cm-es téglalapra.

Kend meg egyenletesen a mézeskalácsos krémmel és hosszanti széle mentén hajtsd ketté.

Éles késsel kb. egy ujjnyi csíkokat vágj, amit megcsavarva és feltekerve helyezz muffin formába.

Meleg helyen keleszd 50 percet, sütés előtt egésztojással kend le, majd 190 °C-on 10 perc alatt süsd meg.

Az elkészített almatöltelékből egy adagot helyezz a tésztára.

Jó étvágyat kívánunk!

Footnotes:

Pálcika mandulával díszítheted.