Medvehagymás copfocska

Ingredients:
Preparation mode:
Elkészítés:
A tejfölt egy tányérbe öntve tedd a mikróba egy percre, és langyosítsd meg. Ezután keverd bele a cukrot, majd morzsold bele az élesztőt. Itt fontos, hogy friss élesztőt használj, mivel ez a gomba szerves anyag, így gyakorlatilag a cukorral megetetjük, ettől lesz levegős a tészta 🙂
Egy nagy tálba szitáld bele a lisztet, és a morzsold el benne a hideg, kockákra vágott vajat. A vajat ne melegítsd, úgy ahogy van dolgozd el a liszttel. Ezután add hozzá a tojásokat és a medvehagymát. Annak érdekében, hogy mindenhová egyenletesen jusson só én a tojással előzőleg egy villával felkevertem, és így öntöttem hozzá. Ezt is kézzel eldolgozzuk, és amikor ragad, de már mindenhol van tojás akkor adjuk hozzá a tejfölös élesztőt. Ezzel lendületes mozdulatokkal elkezdjük dagasztani a tészát, és szép fényes alaptésztát készítünk. Szobahőmérsékleten egy ruhával letakarva egy fél órára állni hagyjuk, és az adag a duplájára dagad ha jól csináltuk az egyes mozzanatokat 🙂
Elkészítés lépései:
Ha szépen megkelt a tésztád akkor szakíts belőele egy darabot és sodorj belőle 20-25 cm hosszú rudat. Ezt legalább 3x ismételd meg, hogy el tudd kezdeni a munkát 🙂
A képen látható módon a 3 rúdből készíts fonatot, majd a tepsibe kerülés után kend meg tojással a tetejét.