Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Mákos kalács

Ingredients:

búzafinomliszt
500 g
friss Budafoki élesztő
30 g
10 g
cukor
60 g
vaníliás cukor
1 csomag
vaj vagy margarin
50 g
citrom héja
1 db
tojás
1 db
tej
200 ml
TÖLTELÉK:
darált mák
200 g
cukor
70 g
tej
300 ml
citrom héja
1 db
vaj
20 g
vaníliás cukor
2 csomag

Preparation mode:

Töltelék elkészítése:

Mérj össze mindent és kis lángon, kb. 5 percig keverés mellett forrald!

Kihűlés után használd!

 

Elkészítés:

A tészta hozzávalóiból kézzel vagy géppel gyúrj egy közepesen lágy kelttésztát és letakarva pihentesd kb. 40 percet!

Vágd 3 egyenlő részre és gömbölyítsd fel!

10 perc pihentetés után nyújtsd ki 2-3 mm vastagra, kb. 30×30 cm méretre. Kend meg a töltelékkel és tekerd fel a szálakat!

Nyújtsd ki 90 cm-re és vágd 3 egyenlő részre!

Három tésztát fonj össze és helyezd egy kb. 25 cm hosszú kizsírozott sütőformába!

Letakarva meleg helyen keleszd kb. 2 órát, majd egész tojással kend le és szeletelt mandulával szórd meg!

180 °C-os előmelegített sütőben 20 perc alatt süsd készre!

Jó étvágyat kívánunk!