Magos csigák

Ingredients:
Preparation mode:
Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk majd a kimért liszthez sóhoz és olajhoz adjuk.Tésztát dagasztunk és kelesztés nélkül mindjárt kinyújtjuk kb. 1 cm vékonyra.A margarint kikeverjük a tojássárgájával sóval majd a tésztára kenjük megszórjuk reszelt sajttal.Két oldaláról feltekerjük a közepéig és itt kettévágjuk.Szeleteljük majd zsírozott lisztezett tepsibe rakjuk egymás mellé nem túl szorosan.Lekenjük tojásfehérjével megszórjuk a magokkal és 200 fokon sütjük amíg piros nem lesz.
Elkészítés lépései:
Kimérjük a hozzávalókat.
Bedagasztjuk a tésztát és kikeverjük margarint.
Kinyújtjuk megkenjük a margarinos masszával és reszelünk rá sajtot.
Feltekerjük.
2 cm-es darabokra vágjuk.
Sütőlapra helyezzük lekenjük tojásfehérjével majd megszórjuk különféle magokkal.
Sütés után kosárba helyezzük és már tálalhatjuk is.Jó étvágyat