Leopárd kalács

Ingredients:
Preparation mode:
Kevés langyos cukros tejben megfuttatjuk az elmorzsolt élesztőt. Ezután összedagasztjuk a liszttel, cukorral vaníliás cukorral sóval és kb. 2dl langyos tejjel.
Közepesen kemény tésztát kell kapnunk, ami ha már fényes, beledolgozzuk a 6 dkg vajat is.
Kicsit kelni hagyjuk, majd három részre osztjuk, amiből kettő kisebb, egy nagyobb.
A két kisebbet megszínezzük kakaóporral, az egyiket világosabbra, a másikat sötétebbre.
Mindkét tésztagombóchoz hozzágyúrunk 1-1 evőkanál vajat, és annyi tejet, hogy a tészta állaga ne változzon a belegyúrt kakaóportól.
Mindegyik gombócot 9 részre osztjuk.
A világosabb barnából rudakat sodrunk, amiket a sötétebb tésztába, majd a fehérbe belecsomagolunk.
Kivajazott, kilisztezett hosszúkás formába fektetjük a kilenc rudat. Letakarva kelesztjük, végül a tetejét tojással lekenjük.
160-170 fokos sütőben kb. 40 perc alatt megsütjük