Körtés alagút

Ingredients:
Preparation mode:
Töltelék elkészítése:
A pudingport készítsd el a 400 ml tej és 100 g cukor hozzáadásával, majd a főzés végén tedd bele a vajat és keverd el benne. Fólia alatt hűtsd ki.
A körtét tisztítsd meg, majd apró kockákra vágd fel, ízlés szerint ízesítsd a fahéjjal, barnacukorral, kardamommal, majd egy serpenyőben pár percig párold, hogy megpuhuljon. Keverd össze a vaníliás pudinggal.
Tészta elkészítése:
A tészta hozzávalóit mérd ki egy tálba és készíts egy alaposan kidagasztott tésztát, a hajtogató zsiradék nélkül.
Kissé nyújtsd el a tésztát és csomagold be fóliába, így tedd hűtőbe legalább 30 percre.
A vajat vagy a margarint sütőpapíron nyújtsd el szögletesre és tedd ezt is hűtőbe.
A hajtogató zsiradékot helyezd a tészta közepére és csomagold be a tésztával. Nyújtsd ki és végezz szimpla hajtást. 90 fokkal forgasd el a tésztát, majd ismét nyújtsd ki és végezz dupla hajtást. Tedd vissza fóliába és ismét hűtsd a hűtőben 30 percet.
Nyújtsd ki és ismételd meg a dupla hajtást.
Ismét tedd hűtőbe 30 percre, majd nyújtsd ki kb. 2-3 mm vastagra és 1,5-2 cm-es csíkokra vágd fel, majd olajozott rolócsőre tekerd fel.
Felületét egésztojással kend le és tedd sütőpapíros lemezre.
Keleszd kb. 40 percet és 180 °C-os sütőben 15-16 perc alatt süsd készre.
Kihűlés után húzd le a tésztát a csőről és egy habzsák segítségével töltsd meg a töltelékkel.
Jó étvágyat kívánunk!