Kolbászos pogácsa

Ingredients:
finomliszt
1000 g
friss Budafoki élesztő
65 g
só
20 g
füstölt kolbász
400 g
disznózsír
50 g
tejföl
175 ml
tojás
1 db
tej
300 g
Preparation mode:
A füstölt kolbászt egy serpenyőben lepirítjuk. Leszűrjük és a zsírt teljesen kihűtjük.
A lisztet a sóval, élesztővel, disznózsírral és a kisütött kolbászzsírral elmorzsoljuk alaposan. Hozzáadjuk a többi nyersanyagot a pirított kolbász kivételével és gyors mozdulatokkal egy közepesen lágy tésztát készítünk. A végén pár mozdulattal belegyúrjuk a kolbászt és letakarva hűtőbe helyezzük a tésztát kb. 30 percre.
Egy nyújtófával 1,5 cm vastagra kinyújtjuk és kb. 2 cm-es kiszúróval kiszúrjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, majd letakarva kelesztjük kb. 40 percet.
Sütés előtt felületét egésztojással lekenjük és 240 °C-os sütőben sütjük kb. 8 percig.