Kelt szilvásgombóc

Ingredients:
Preparation mode:
Töltelék elkészítése:
Az aszalt szilvát vágd apróra, majd keverd össze az ízesítő anyagokkal. A szilvát vágd félbe vagy aprítsd össze. Az egészet keverd össze.
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit mérd ki egy tálba és dagasztógéppel vagy kézzel készíts egy közepesen lágy kelt tésztát.
Letakarva pihentesd a tésztát legalább 30 percet.
60 grammos darabokra mérd ki a tésztát és gömbölyítsd fel, majd ismét pihentesd kb. 10 percet.
Nyújtófával nyújtsd ki kerekre és egy adag tölteléket helyezz a közepébe, majd gondosan csomagold be.
Helyezd sütőpapíros lemezre és letakarva keleszd legalább 60-70 percet. 180 °C-os előmelegített sütőben süsd 12-15 percig.
A sárgabarack lekvárt forrald fel és egy ecsettel kend be a gombóc felületét, majd a pirított morzsában forgasd meg.
Jó étvágyat kívánunk!