Karácsonyfa kalács

Ingredients:
Preparation mode:
A tészta hozzávalóit mérd ki egy tálba és gyors mozdulatokkal készíts egy közepesen lágy tésztát. Letakarva pihentesd legalább 45 percet.
Közben készítsd el a tölteléket. A vajat melegítsd meg és keverd el benne az ízesítő anyagokat.
A tésztát nyújtsd ki kb. 2-3 mm vastag téglalap alakúra és 4 egyenlő részre vágd fel függőlegesen, majd az alsó tésztát kend meg a töltelék egyharmadával tegyél rá egy újabb tésztát, amit szintén kenj meg, majd ismételd meg a következő lappal és végül a felső tésztát is tedd rá.
Egy késsel vágj ki belőle egy karácsonyfát és kb. 1 cm széles vágásokat tegyél a fa oldalára az ágakat szimbolizálva. Ezeket az ágakat csavard meg, majd sütőpapíros lemezen letakarva keleszd kb. 60 percet.
Sütés előtt kend le egész tojással és 180 °C-os előmelegített sütőben süsd kb. 20 percet.
Jó étvágyat kívánunk!