Kakaós tészta kosár sárgabarackkal

Ingredients:
Preparation mode:
Töltelék elkészítése:
A kristálycukrot tedd egy tapadásmentes serpenyőbe és alacsony lángon karamellizáld le.
Tedd hozzá a vajat és a szeletekre darabolt barackot, forgasd át pár percig, majd hagyd kihűlni.
Pár csepp citromlével keverd át.
Tészta elkészítése:
Mérd ki az alapanyagokat, majd a tojás és a tej nélkül morzsold össze a hozzávalókat.
Ha alaposan elmorzsoltad, akkor tedd bele a tojást és a tejet és dagaszd ki a tésztát.
Tedd fóliába és 30 percre tedd a hűtőbe.
Majd nyújtsd ki 3-4 mm vastagra és kb. 10 cm-es kiszúróval szúrd ki az egész tésztát, minden második tésztának a közepét szúrd ki kb. egy 8-9 cm es kiszúróval.
A teljes tésztakorongok szélét kend meg egésztojással, majd egy tésztakarikát helyezz a tetejére, így kapsz egy kis kosárkát.
Keleszd letakarva kb. 40 percet, majd 170 °C-os sütőben 10-12 perc alatt süsd készre.
A töltelékkel töltsd meg, friss barackkal díszítheted.
Jó étvágyat kívánunk!