Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Jalapenos csiga

Ingredients:

búzafinomliszt
500 g
friss Budafoki élesztő
25 g
12 g
cukor
25 g
vaj
100 g
tojássárgája
1 db
tej
180 ml
TÖLTELÉK:
sajtkrém
100 g
tojássárgája
2 db
búzafinomliszt
25 g
tej
155 ml
5 g
bors
0,5 g
vaj
40 g
apróra vágott jalapeno
100 g
reszelt cheddar sajt
100 g
TETEJÉRE:
reszelt cheddar sajt
50 g

Preparation mode:

Töltelék elkészítése:

A vaj, a jalapeno és a reszelt cheddar kivételével a töltelék hozzávalóit keverd csomómentesre, majd állandó keverés mellett közepes lángon főzd fel. A végén keverd bele a vajat. (A jalapenot és a cheddart tedd félre.)

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit mérd ki és gyors mozdulatokkal készítsd egy közepesen lágy tésztát.

Letakarva pihentesd 15 percet, majd nyújtófával nyújtsd ki kb. 50×40 cm-re.

Egyenletesen kend el rajta a krémet, majd szórd meg a jalapenoval és a reszelt sajttal. Tekerd fel és egy késsel szeleteld fel kb. kettő ujjnyi vastagra.

Helyezd sütőpapíros lemezre és letakarva keleszd legalább 60 percet.

Tetejét szórd meg a reszelt sajttal és 190 °C-os előmelegített sütőben süsd kb. 12-14 percig.

Jó étvágyat kívánunk!