Húsvéti mustáros kalács

Ingredients:
Preparation mode:
A töltelékbe szánt mustár és a sonka kivételével közepesen kemény tésztát készítünk, melyet legalább 30 percig érni hagyunk letakarva. Ezután a tésztát 60 g – os darabokra osztjuk és felgömbölyítve, letakarva pihentetjük 5 percig. Egyenként kinyújtjuk a tésztákat és csíkokra vágott sonkát és mustárt teszünk rá, feltekerjük és a két szálat összefonjuk. 45 percet kelesszük meleg helyen, egész tojással lekenjük, maggal díszíthetjük és 200 ˙C – on 15-18 perc alatt készre sütjük.
Elkészítés lépései:
1. Közepesen kemény tészta készítése
2. A tésztát 60 g-os darabokra osztjuk, majd felgömbölyítve pihenni hagyjuk
3. A tésztát kinyújtjuk és megtöltjük sonkával, mustárral
4. A tésztát feltekerjük és a két szálat összefonjuk
5. 45 perc kelesztés után tojással lekenjük, maggal díszítjük majd készre sütjük