Húsvéti kalács

Preparation mode:
Elkészítési idő:
1 óra
Hozzávalók:
50 dkg kevert liszt (finom és grízes 50% arányban), késhegynyi só, 1 tojás, 5 dkg cukor, 5 dkg vaj vagy margarin, 1/4 l tej, 1 friss Budafok élesztő, 1 tojás sárgája (megkenéshez)
Tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd a többi hozzávalóval együtt összedolgozzuk és szép hólyagosra kidagasszuk, ha szükséges még adunk hozzá kis tejet. Kb. 30 percig kelesztjük. Utána átgyúrjuk, még 15 percig kelni hagyjuk, összefonjuk (3-4-5-6 fonás). Végül kivajazott, vagy sütő papírral bélelt tepsiben, előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük (amíg meg nem sül 🙂 ) Jó étvágyat!!
Elkészítés lépései: