Húsvéti fitt fonott kenyér (cukormentes, tejmentes)

Ingredients:
teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
400 g
tönkölybúza finomliszt
100 g
friss Budafoki élesztő
25 g
só
10 g
margarin
25 g
fél citrom leve
tojás
1 db
eritritol
25 g
rizsital
260 ml
FELÜLETRE: egésztojás, szezámmag
Preparation mode:
Mérj ki minden hozzávalót és gyors mozdulatokkal, vagy dagasztógépben lassú sebességen alaposan dagaszd ki a tésztát.
Letakarva pihentesd kb. 20 percig.
Vágd fel 8 felé a tésztát, majd gömbölyítsd fel. Sodord ki a szálakat kb. 25 cm hosszúra és 4 darabot fonj össze, hogy egy kerek kenyér legyen belőle. Így lesz végül 2 db kenyered.
Tedd sütőpapíros lemezre és letakarva meleg helyen keleszd legalább duplájára, ez kb. 1-1,5 óra szobahőmérsékleten.
Sütés előtt egésztojással kend le a felületét, majd szezámmal díszítsd fel.
180 °C-on 15-18 perc alatt süsd készre.
Jó étvágyat kívánunk!