Húsos pite

Ingredients:
Preparation mode:
A kimért anyagokat egy tálba vagy dagasztógépbe öntjük és egyenletes sima tésztává dagasztjuk. A tésztát 5 percig pihentetjük, majd kb. 0,4 cm vastagságú lappá nyújtjuk. Nagyjából 8 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval vagy pohárral kör alakú lapokat szúrunk ki (a körök kimetszéséből megmaradt tésztát vagy annak egy részét tartsuk meg). A bekevert húsos tölteléket az így kapott kör alakú tésztalapok közepére helyezzük. A tésztánkat – hogy fedje a töltelékünket – átlósan félbe hajtjuk. Egy 25-28 cm átmérőjű piteformát előzőleg kivajazunk. A félkör alakú tésztákat élére állítva és középen félbehajtva helyezzük bele a formába, a piteforma szélétől körkörösen befelé haladva. A forma közepének megtöltéséhez használjuk a körök kimetszéséből megmaradt tésztalapot. Nyújtsuk ki 0,4 cm vastagra és körülbelül 8 cm szélesre, majd kenjük meg az egyik oldalát a maradék töltelékkel. Tekerjük fel, és helyezzük a piteformánk közepére. Ezután kb. 50-60 percig kelesztjük a húsos pitét, majd a tészta felületét egyenletesen kenjük le egy egész felvert tojással. Forró sütőben, 180-190 °C-on kb. 30-35 perc alatt szép aranybarnára sütjük.
Elkészítés lépései: