Hamburger puffancs

Ingredients:
Preparation mode:
Hozzávalók 8 db-hoz:, 50 dkg sima liszt, 2,5 dkg friss élesztő, 4 dkg vaj
Az élesztőt egy deci langyos tejben, egy csipet cukorral felfuttatjuk.
A lisztet nagyobb tálba szitáljuk, hozzáadjuk a tojássárgáját, a felfuttatott élesztőt, a maradék tejet, a cukrot, és a sót.
Összegyúrjuk közepesen lágy tésztává, ekkor hozzáadjuk az olvasztott vajat, és jól kidolgozzuk, hólyagosra a tésztát.
Lisztezett deszkán, a tállal leborítva 30 percig kelesztjük.
Mikor megkelt, 8 egyenlő részre osztjuk és mindegyiket formás kis bucikká kerekítjük.
Elkészítés lépései:
Mindet egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, majd tiszta ruhával letakarva, újabb 30 percig kelesztjük.
Miután a bucik szépen megkeltek, a tetejüket megkenjük tojássárgájával, és megszórjuk szezámmaggal.
Előmelegített sütőben, 190 fokon 25-30 perc alatt, szép barnára sütjük, majd rácson hagyjuk hűlni őket.