Füstös zsemle

Ingredients:
Preparation mode:
Kovászhoz (előző nap, 24 órával előtte készítjük): 100 g liszt, 100 ml víz (kb.26 C°-os), egy csipetnyi élesztő, egy tálban letakarva a konyhapulton pihentetjük
A hozzávalókból a szalonna hozzáadásával együtt tésztát dagasztunk, és alaposan eldolgozzuk. A vége felé az összeállt tésztához hozzáadjuk a kockára vágott füstölt sajtot, majd egy kicsit rádagasztunk. Egy tálban letakarva a tésztát addig kelesztjük, míg kétszeresévé nem kel meg. Kelesztés után a tésztát lisztezett felületre borítjuk és 10 egyenlő részre osztjuk. A tésztadarabokból zsemléket formálunk, majd sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, és nagyjából 50-60 percen keresztül ismét kelesztjük őket.
Sütés előtt vízzel kenjük át a zsemlék felületét. Ízlés szerint a tetejét szórhatjuk sajttal, szezámmaggal, lenmaggal, sajttal, mákkal, stb.
Sütés: 250°C-on 11-12 percig
Elkészítés lépései: