Fügés-pekándiós batyu

Ingredients:
BL 55 finomliszt
500 g
Budafoki friss élesztő
25 g
só
10 g
barna cukor
25 g
méz
25 g
vaj vagy margarin
50 g
tej
200 ml
vanillincukor
1 csomag
TÖLTELÉK:
pekándió (100g cukron karamellizálva)
200 g
füge
9 db
pektin
10 g
kristálycukor
25 g
Preparation mode:
A tészta hozzávalóiból készíts egy közepesen lágy tésztát és 30 percig letakarva pihentesd.
Nyújtsd ki négyzet alakúra a tésztát kb. 2-3 mm vastagra és 10 x 10 cm-es négyzetekre vágd fel!
Minden tésztába tegyél egy pektines kristálycukorba megforgatott fél fügét, és egy darab karamellizált pekándió-t nyomj bele a füge belsejébe.
(Karamellizált pekándió elkészítése: a 100 g cukrot melegítsd addig, amíg karamellizálódik, majd forgasd bele a 200 g pekándiót.)
Csomagold be, mint egy túrós táskát és tedd sütőpapíros lemezre.
Letakarva keleszd kb. 40-50 percet, majd egésztojással kend le a felületét és 200 °C-os előmelegített sütőben süsd 10-12 percet.
Footnotes:
Sütés után a batyuk tetejét is díszítheted 1-1 db karamellizált pekándióval.