Fatörzs kifli

Ingredients:
BL 55 finomliszt
500 g
Budafoki friss élesztő
25 g
só
10 g
cukor
75 g
vaj
50 g
kakaópor
40 g
tej
250 ml
Preparation mode:
A kakaópor kivételével a többi hozzávalóból készíts egy kelt tésztát. Ezután mérd kettő felé a kész tésztát és az egyik felébe gyúrd bele a kakaót!
Így pihentesd letakarva kb. 30 percet és mindkét tésztát mérd ki 30 g-os darabokra.
Gömbölyítést követően nyújtófával nyújtsd ki a tésztákat oválisra kb. 3 mm vastagra és egy fehér tésztára helyezz egy kakaós tésztát és mint egy kiflit, szorosan tekerd fel.
Sütőpapíros lemezen keleszd letakarva kb. 50 percet.
Sütés előtt egésztojással kend le a felületét és 2-3 vágással díszítsd a tetejét.
170 °C-os előmelegített sütőben süsd 12-14 percet.