fánk golyók

Ingredients:
liszt
50 dkg
élesztő
50 g
só
1 csipet
kristálycukor
4 ek
tej
3 dl
tojás
1 db
étolaj
1 ek
színes szóró drazsé
étcsokoládé
Preparation mode:
Az élesztőt összemorzsoljuk és a langyos tejbe tesszük, majd jól eldolgozzuk benne. Ezután hozzáadjuk a lisztet, sót, kristálycukrot, étolajat és a tojást. Nokedli sűrűségű tésztát dagasztunk a hozzávalókból, majd letakarjuk és szobahőmérsékleten egy órán keresztül kelni hagyjuk. Ezután lisztezett deszkára borítjuk és kb öt cm vastagságúra kinyújtjuk. A tésztát és „feles pohárral”kiszaggatjuk. A kiszaggatott fánkokat forró olajban szép barnára sütjük. Sütés közben nyerik el a végleges golyó formájukat. A kész fánkokat kihűtjük. Az étcsokoládét felolvasztjuk, lecsorgatjuk vele a fánkokat és a végén díszítésként színes szóró drazséval díszítjük.