Édesburgonyás puffancs

Ingredients:
Bl 55 finomliszt
1000 g
főtt összetört édesburgonya
200 g
só
20 g
friss Budafoki élesztő
50 g
porcukor
100 g
tej
450 g
Preparation mode:
Az édesburgonyát enyhén sós vízben megfőzzük és rendesen áttörjük, majd hagyjuk kihűlni. A lisztet átszitáljuk és elkeverjük a sóval, cukorral és a tetejére morzsoljuk az élesztőt.
A burgonyát hozzáadjuk és óvatos adagolás mellett elkezdjük dagasztani a tésztát. Fontos, hogy nagyon sima tésztát készítsünk!
Dagasztás után 10 percet letakarva pihentetjük, majd egyenletes kis darabokra osztjuk a tésztát: kb. 80-100 g. Felgömbölyítve papíros lemezre helyezzük a tésztákat és kikevert egész tojással lekenjük.
Meleg helyen kelesztjük kb. 40-50 percet és újból lekenjük tojással.
Felületét szezámmal és mákkal szórjuk, majd 180 °C-ra előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük.