Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Édes-sós diókrémes koszorú

Ingredients:

búzafinomliszt
500 g
friss Budafoki élesztő
25 g
5 g
cukor
50 g
tojás
1 db
vaj
50 g
tej
200 ml
TÖLTELÉK:
darált dió
300 g
cukor
75 g
10 g
darált keksz
75 g
tej
150 ml

Preparation mode:

A töltelék hozzávalóit mérd össze egy tálba, majd alaposan keverd össze és tedd félre, amíg a tésztát elkészíted.

Készíts össze minden hozzávalót a tésztához és a langyos tejjel addig dagaszd, amíg sima nem lesz a tészta felülete.
Letakarva 20 percet pihentesd, majd vágd kettő egyenlő részre és gömbölyítsd fel.
Pár perc pihentetés után nyújtsd ki a tésztákat kb. 40×20 cm-es téglalappá és egyenletesen kend el rajtuk a tölteléket.
Tekerd fel a tésztát, majd hasítsd ketté és fond össze őket, ezután hajlítsd koszorú formára.

Helyezd sütőpapíros tepsire és letakarva, meleg helyen keleszd legalább 60 percet.

180 °C-os előmelegített sütőben süsd 18-20 percet. A sütés végén kend át tejjel a koszorúkat.

Jó étvágyat kívánunk!