Édes mandulás-citromos csiga málnával

Preparation mode:
Tészta: 490 g liszt, 1 kocka Budafoki élesztő, 48 g cukor, 4 g só, 240 ml tej, 56 g vaj (szobahőmérsékletű), 1 tojás (szobahőmérsékletű)
Töltelék: 14 g olvasztott vaj, 48 g cukor, 112 g marcipán, egy citrom reszelt héja,
Máz: 120 g porcukor, 1 csipet só, 14 g olvasztott vaj, 2 evőkanál tej, egy kis citromlé, egy citrom reszelt héja, néhány csepp mandulakivonat
A tésztához az összes hozzávalót összekeverjük, addig, amíg egy homogén, rugalmas masszát kapunk.
A tésztát letakarva kb. 40 percig kelni hagyjuk, majd lisztezett felületen kb. 40×30 cm-es téglalappá nyújtjuk, és megkenjük az olvasztott vajjal.
A cukrot és a reszelt citromhéjat eloszlatjuk a tésztán, ezután pedig megkenjük a marcipánnal. A tésztát félbehajtjuk, és egy éles késsel csíkokat vágunk belőle. A tésztacsíkokból csigákat formázunk, és kizsírozott tepsiben szorosan egymás mellé helyezzük őket.
Kb. 30 percig ismét kelni hagyjuk őket, majd 180°C-os sütőben 18-20 perc alatt aranybarnára sütjük.
Rácsra helyezve hagyjuk őket kihűlni, majd a mázat bőkezűen eloszlatjuk rajtuk és málnával díszítjük.
Elkészítés lépései:
Jó étvágyat kívánunk!