Cukormentes semlor

Ingredients:
Preparation mode:
A hozzávalókból készíts egy kelttésztát és letakarva pihentesd 30 percet.
Egyenként 40 g-os darabokra oszd a tésztát, gömbölyítsd fel és tedd sütőpapíros lemezre.
40-45 perces kelesztés után, amikor már jól megkelt a semlor, tedd 200 °C-os előmelegített sütőbe és kb. 10 perc alatt süsd aranybarnára.
A kihűlt sütemények tetejét vágd le, majd a belsejét kapard ki és az összekevert mandulás krémmel (mandulaliszt + eritrit + tej) töltsd meg. A felvert tejszínhabot tedd nyomózsákba és díszítsd az édességet, majd tett rá a „kalapját”.
Ízlés szerint szórd meg eritrit porral.
Jó étvágyat kívánunk!
Footnotes:
A semlor egy svéd marcipános-tejszínes desszert, amit mindenképpen megéri kipróbálni.
Ebben a cukormentes változatban a marcipán tölteléket mandulaliszt- eritrit-tej keverékével helyettesítettük.