Császárkalács

Ingredients:
búzaliszt
1 kg
Budafoki élesztő
50 g
só
1 g
cukor
100 g
vaníliás cukor
3 tasak
vaj vagy margarin
150 g
tojás sárgája
4 db
egész tojás a felület kenésére
1 db
Citromhéj: tetszés szerint
tej vagy víz
4,5 dl
Preparation mode:
A kimért anyagokat egy tálba vagy háztartási dagasztó gépbe öntjük és egyenletes sima tésztát dagasztunk. A kész tésztát 5 percig pihentetjük majd pihentetés után 14 db egyforma súlyú tésztadarabokat porciózunk. Osztás után szivar alakú tésztarudakat formázunk. Az így kapott tésztarudakat megfonjuk és egymásra helyezzük. A kész kalácsot sütőpapírral letakart tepsiben kb. 50-60 percig kelesztjük. Kelesztés után a kalácsunkat egyenletesen lekenjük tojással. Sütés: 180-190 °C-on 25-35 percig.
Elkészítés lépései: