Citromos-diós omlós kelt

Ingredients:
Preparation mode:
Töltelék elkészítése:
A citromlé kis részében keverd el a pudingot, a cukrot, vaníliás cukrot. A maradék citromlevet forrald fel, majd a kikevert pudingporral sűrítsd be. Pár percig hagyd hűlni, majd keverd bele a vajat és lefóliázva hűtsd ki a krémet.
Elkészítés:
A zsiradékot a liszttel alaposan morzsold el, majd tedd bele a többi hozzávalót és készíts egy gyúrható nem túl lágy tésztát.
Fóliával takard le és legalább 1 órára tedd be a hűtőbe.
Nyújtófával nyújtsd ki 2-3 mm vastagra és vágd fel 4-5 cm széles négyszögre.
Tedd sütőpapíros lemezre és minden másodikat kenj le egésztojással, majd durvára darált cukros dióba mártsd bele.
170 °C-on kb. 10 perc alatt süsd meg.
A kihűlt krémet egy habverővel keverd át, majd kanállal rákenve, ízlés szerint töltsd össze a diós részt a simával.
Jó étvágyat kívánunk!