Burgonyás medvehagymás csiga

Ingredients:
búzafinomliszt
500 g
friss Budafoki élesztő
25 g
só
12 g
cukor
25 g
vaj vagy margarin
25 g
főtt burgonya
150 g
tej
150 ml
reszelt sajt a tetejére
kb. 60 g
TÖLTELÉK:
medvehagyma
80 g
parmezán
80 g
pirított kesudió
80 g
olívaolaj
80 g
főtt burgonya összetörve
200 g
Preparation mode:
Töltelék elkészítése:
A medvehagymát, parmezánt, kesudiót tedd egy mixerbe és daráld össze, majd fokozatosan adagold hozzá az olívaolajat: így kapsz egy medvehagyma-pestót.
Alaposan keverd össze az összetört burgonyával!
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit mérd össze és a langyos tejjel készíts egy közepesen lágy tésztát!
Letakarva pihentesd legalább 20 percet.
Nyújtófával nyújtsd ki kb. 60×40 cm-re és kend meg a töltelékkel, majd csavard fel és vágd 5 cm széles csigákra!
Tedd sütőpapírral bélelt tepsibe és letakarva keleszd legalább 60 percet, amíg jól összekelnek a csigák.
Sütés előtt reszelt sajttal szórd meg és 185 °C-os előmelegített sütőben süsd kb. 20 percig!
Jó étvágyat kívánunk!