Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Burgonyás medvehagymás csiga

Ingredients:

búzafinomliszt
500 g
friss Budafoki élesztő
25 g
12 g
cukor
25 g
vaj vagy margarin
25 g
főtt burgonya
150 g
tej
150 ml
reszelt sajt a tetejére
kb. 60 g
TÖLTELÉK:
medvehagyma
80 g
parmezán
80 g
pirított kesudió
80 g
olívaolaj
80 g
főtt burgonya összetörve
200 g

Preparation mode:

Töltelék elkészítése:

A medvehagymát, parmezánt, kesudiót tedd egy mixerbe és daráld össze, majd fokozatosan adagold hozzá az olívaolajat: így kapsz egy medvehagyma-pestót.

Alaposan keverd össze az összetört burgonyával!

 

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit mérd össze és a langyos tejjel készíts egy közepesen lágy tésztát!

Letakarva pihentesd legalább 20 percet.

Nyújtófával nyújtsd ki kb. 60×40 cm-re és kend meg a töltelékkel, majd csavard fel és vágd 5 cm széles csigákra!

Tedd sütőpapírral bélelt tepsibe és letakarva keleszd legalább 60 percet, amíg jól összekelnek a csigák.

Sütés előtt reszelt sajttal szórd meg és 185 °C-os előmelegített sütőben süsd kb. 20 percig!

Jó étvágyat kívánunk!