Burgonyás kenyér

Ingredients:
BL 80 kenyérliszt
500 g
Budafoki friss élesztő
10 g
só
12 g
író
50 g
főtt burgonya
125 g
tej
125 ml
víz
110 ml
Preparation mode:
A burgonyát megpucolva sós vízben főzd puhára, törd össze villával, majd hagyd kihűlni.
Minden további alapanyagot mérj össze egy tálba, add hozzá a burgonyát is, és gyors mozdulatokkal alaposan dagaszd ki a tésztát, majd letakarva pihentesd legalább 40 percet.
A tésztát oszd először két felé, majd a feleket oszd el 2/3 – 1/3 arányban. Minden tésztát gömbölyíts fel és a kisebb tésztát tedd a nagyobbra és alaposan nyomd össze a kezeddel. Helyezd sütőpapíros lemezre és takard le.
Kb. 50-60 perc kelesztés után felületét lisztezd meg és egy késsel vágd meg.
210 °C-os előmelegített gőzös sütőben süsd kb. 30 percig.
Jó étvágyat kívánunk!
Source: https://eleszto.siteapp.hu/receptek/burgonyas-kenyer-2/