Bejgli (zserbós, csokis-marcipános)

Ingredients:
Preparation mode:
1. A lisztet összemorzsoljuk a vajjal, hozzáadjuk a sót, a cukrot, az egész tojást, a hideg tejet és belemorzsoljuk az élesztőt (nem futtatjuk!).
2. Alaposan kidolgozzuk, homogén, csomómentes tésztát kapunk.
3. 30 percre hűtőbe helyezzük.
4. A tészta felét kinyújtjuk téglalapalakúra, megkenjük sárgabarackkal (l. kép), rászórjuk a cukros diót.
5. A másik felét is kinyújtjuk, ráhelyezzük az előzőleg ugyan ilyen méretű kinyújtott marcipánt, nagylyukú reszelőn ráreszeljük a marcipánra az étcsokoládét.
6. Feltekerjük a megtöltött tésztákat a képen látható módon.
7. Megkenjük a felvert tojássárgájával.
8. Ismét visszahelyezzük a hűtőbe 30 percre.
9. Elővesszük a 2 bejglit a hűtőből és szobahőmérsékleten, konyhapulton kb. 1 órát pihentetjük.
10. Pihentetés/kelesztés után a bejgliket megkenjük a felvert tojásfehérjével és villával megszurkáljuk az oldalát és a tetejét.
11. 15 percig ismét pihentetjük, hogy a fehérje megszáradjon.
12. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük a bejgliket.
13. Előmelegített sütőbe tesszük és 200°C-on 15 percig sütjük.
14. 15 perc után a sütő hőmérsékletét csökkentjük 180°C-ra, és még 10-15 percig sütjük